Foxconn Technology, които са сред най-големите доставчици на Apple, предупредиха, че постъпленията до края на годината ще бъдат по-ниски от първоначалните очаквания заради епидемията от коронавирус, която е сковала Китай, предаде Zero Hedge. Гигантът тепърва "внимателно" ще възстанови продукцията в някои от най-големите си заводи, които спряха работа заради заболяването.

Непосредственият удар върху приходите ще е особено тежък за Foxconn. Според някои анализатори той ще достигне размер от почти 50% на годишна основа за периода януари - март тази година.

Foxconn е най-големият производител на електроника в света, а предупреждението за постъпленията му идва след подобна новина и от Apple, които оповестиха, че очакват постъпленията им да се понижат през първото тримесечие на годината. Очакванията са проблемите с доставките да продължат поне до април заради недостига на работна сила и компоненти, както и заради затруднената логистика.

Добра новина за Apple: Foxconn възстановява работата си

Добра новина за Apple: Ключов производител на iPhone възстановява работата си

Засега поне в един от заводите му

Все пак в най-големия завод на Foxconn, намиращ се в Женгжу, провинция Хенан, ще започнат да се връщат на работните си места след края на тази седмица. Това е забавяне спрямо първоначално очаквания времеви хоризонт и вероятно ще отнеме повече от месец преди производството да се върне към пълния си капацитет, но то все пак започва.

Вероятно лавината от спадащи приходи няма да се ограничи само до Foxconn и Apple обаче. На практика голяма част от технологичния сектор ще бъдат засегнати, тъй като много от частите се произвеждат и доставят от Китай.