Tesla e доставила рекорден брой електромобили през първото тримесечие, въпреки предизвикателствата във веригата за доставки. Производителят на електрически коли обяви, че е доставил над 310 000 превозни средства през първите три месеца на тази година.Това е с почти 70% повече в сравнение със същия период на миналата година, пише CNN.

Според главния изпълнителен директор на компанията ръстът идва на фона на "изключително трудното тримесечие", включително строги политики и ограничения в Китай, където Tesla има завод.

Според данните Tesla доставила 310 048 електромобила от началото на тази година до края на март, спрямо 184 800 година по-рано.

"Това беше изключително трудно тримесечие заради прекъсванията по веригата за доставки и политиката на Китай за борба с Ковид", написа Мъск.

Tesla няма никаква представа кога ще възобнови производството си в Шанхай

Tesla няма никаква представа кога ще възобнови производството си в Шанхай

Тежкият локдаун в града продължава

По-голямата част от доставките бяха са на Model 3 и Model Y.

Tesla има фабрика в Шанхай, чието производство е с голям обем и произвежда литиево-йонни батерии, които са важни за превозните средства. Съобщава се, че той беше затворен,заради високият скок в заразените с коронавирус. Tesla не възобнови производството на обекта в понеделник, както е планирано.

Tesla отчете рекордна печалба от 5,5 милиарда долара миналата година.