За първи път от 17 години насам Германските железници сменят униформата на близо 43 000 служители - това са само онези, които пряко обслужват клиенти по гарите, във влаковете и пътническите бюра.

От месец август 2020 този персонал вече ще носи ново работно облекло във винено червено и тъмно синьо - по модели на известния дизайнер Гидо Мариа Кречмер.

"Това няма да остане незабелязано от клиентите"

Убедени сме, че нашите служители ще се чувстват добре в дрехите с новите цветове, кройки и платове, а това със сигурност няма да остане незабелязано и от пътниците", казва пред агенция ДПА Мартин Зайлер - шеф на отдел "кадри" в "Дойче Бан".

Германските железници ще назначат през 2020-а толкова нови служители, колкото е населението на Свищов

Германските железници ще назначат през 2020-а толкова нови служители, колкото е населението на Свищов

Deutsche Bahn наваксва дефицита на кадри, за да подобри качеството на услугата

Нови са палтата тип тренчкот, ватираните якета и блузоните за мъже, пояснява електронното издание chip.de. Началниците на влакове в бъдеще ще носят сребристи аксесоари - вратовръзки за мъжете и шалчета за жените. Досега те се различаваха от останалия персонал само по броя на нашивките върху саката си, припомня изданието.

За дрехите са използвани естествени материи, предимно от памук, които не съдържат никакви вредни вещества, посочва "Берлинер Моргенпост" и цитира говорителка, според която, темата за устойчивото развитие е изключително важна за компанията.

Дрехите се шият в България и Северна Македония

Новите униформи се шиели в България и Северна Македония при спазване на всички екологични и социални стандарти. На първо време са поръчани общо 900 000 бройки от новите дрехи.

Колко дълго ще остане в употреба новата униформа, не се знае. Пред берлинското издание говорителката на компанията казва, че това ще зависи от бъдещите модни тенденции. Но лично тя не очаква друго служебно облекло в компанията през следващите 10-15 години.

На VW, DHL и Deutsche Bahn не им достигат служители. И решават проблема като наемат бежанци

На VW, DHL и Deutsche Bahn не им достигат служители. И решават проблема като наемат бежанци

Компаниите организират обучения и интензивни курсове по немски език за тях