Автомобилният производител Volkswagen обяви, че ще изтегли заем в размер на 21.2 милиарда долара, за да гарантира финансовата стабилност на компанията след скандала с дизеловите автомобили. Това съобщиха от германското дружество, цитирани от Reuters.

Проблемът с регулаторните органи и собствениците на превозни средства започна през септември 2015 година, когато се установи подмяна на данните при изпитванията на дизеловите двигатели.

От най-големия производител на коли в Европа обявиха, че са осигурили кредита още миналата година през декември, след като компанията отнесе огромна глоба от САЩ. Превърналият се в най-големия скандал в корпоративната история заличи милиарди долари от пазарната стойност на компанията.

"Ще разширим кредитната линия до юни 2017 година", коментираха от Volkswagen.

Източници на агенцията от финансовата индустрия коментират, че автомобилният производител вече е получил половината от кредита още през лятото, но от компанията заявиха, че парите все още не са изтеглени.

Кредитният рейтинг на германския производител претърпя срив след началото на скандала с дизеловите проби, като се понижи от А до BBB+. За сравнение рейтингът на Daimler е А, докато този на BMW е на ниво А+.

Съдебен иск за €8,2 милиарда заради „Дизелгейт” от инвеститори във VW

Съдебен иск за €8,2 милиарда заради „Дизелгейт” от инвеститори във VW

Компанията смята претенциите им за неоснователни