Служителите на Walmart, които се трудят за компанията в САЩ, ще се подготвят за работата си с помощта на виртуална реалност до края на годината.

Най-големият търговец на дребно обяви преди годишната среща на акционерите в петък, че си партнира със стартъпа STRIVR, който вече работи с компании като PepsiCo и NFL, пише Business Insider.

Walmart заяви, че през последните месеци използва технологията на STRIVR в 31 от своите академии за обучение и поради успеха на метода ще пусне програмата до всички 200 академии, в които се очаква технологията да бъде използвана до края на 2017 г.

Единственият български производител на VR очила, който иска да стъпи на световния пазар

Единственият български производител на VR очила, който иска да стъпи на световния пазар

Виртуалната реалност набира популярност у нас

Търговецът отвори първата си академия за обучение на служителите през миналата година. Всички звена са свързан с Walmart Supercenter и осигуряват на служителите учебни занятия за две седмици, преди да започнат работа на начално ниво или на нова позиция.

Технологията на STRIVR позволява на служителите да изживеят реални сценарии чрез използването на устройства Oculus, така че те да могат да се подготвят за ситуации, като например да обслужват тълпи от хора, които пазаруват, обзети от празнична треска.

Устройството за виртуална реалност се свързва с екран, който показва в класната стая това, което обучаващият се вижда, така че инструкторът и учениците имат възможност да дискутират представянето.

Очаква се около 140 000 служители да преминат през обученията на Walmart за тази година.