Учебен център Нет Ит (netit.bg) е лидер в професионалното образование в страната. Към момента пръв и единствен е въвел ефективна професионална подготовка по над 15 специалности с цел завършилите да имат умения да работят и на свободна практика като фрийленсъри.

С близо 2000 обучаващи се курсиста годишно, Нет Ит е важна част от системата на МОН за професионално образование в страната. По данни на агенция НАПОО към Министерски Съвет, центърът е основен обучител в сферата на дизайна и за 2018 година обучава най-голям дял специалисти в това направление.

Като важна институция за успеха на българските дизайнери, програмисти и счетоводители, Нет Ит се позиционира и като най-иновативната учебна организация, която налага нов стандарт в образованието в България.

През последната година, учебният център въвежда специална подготовка за стартиране на кариера като фрийленсър, осигурявайки специализирано обучение за "Успешен старт във фрийленса", достъпно в присъствена или в дистанционна форма за всички негови клиенти.

Обучението е безплатно и дава така нужните знания и умения за да може един професионалист да стартира дейност на свободна практика. От специализираната подготовка се нуждаят най-вече обучаващите се в Дизайнерската академия и Софтуерната академия към центъра.

"Успешен старт във фрийленса" още през първата година след старта си доказва своята ефективност и редица курсисти, завършили една от четирите академии на центъра се позиционират успешно като специалисти на свободна практика. Това най-често са млади хора, завършили специалности като графични дизайн, фотография, интериорен дизайн, уеб дизайн, уеб програмиране и др.

С цел да помага на възможно най-голям брой хора по целия свят, през май 2019 Нет Ит стартира FreelancersIncubator.com - първият в света международен инкубатор за фрийленсъри. Чрез него, всеки регистриран потребител има достъп до напълно безплатни онлайн обучения с лектори на живо. Самите преподаватели са чужденци и се подбират да бъдат успешни фрийленсъри на световно ниво, работещи в различни сфери, които да предадат своя опит и тайни на клиентите на Нет Ит.

Всеки желаещ да получи професионално образование валидно и признато в целия ЕС, както и да придобие умения да работи на свободна практика за клиенти по целия свят и така да осигури свобода и добро заплащане за труда си, може да участва в есенния прием в една от четирите академии към Нет Ит: Дизайнерската академия, Софтуерна академия, Маркетинг академия и Счетоводна академия.