От началото на март на MasterCard България и Македония ще има нов шеф. На мениджърския пост ще застане Ваня Манова, която ще е отговорна за развитието и изпълнението на локалната стратегия на компанията, включваща поддържане растежа на картовите плащания и на двата пазара, въвеждане на иновациите на MasterCard, затвърждаване взаимоотношенията с ключови клиенти и други.

„Много съм щастлив да обявя, че Ваня Манова е повишена до позицията на Мениджър за MasterCard България и Македония“, заяви Артур Туремка, Генерален мениджър за Балканския регион.

„Днешният свят е толкова необятен и разнообразен, че вече не знаеш от къде ще се появи следващият лидер. Вече не живеем в свят само на мъже. Днешно време жените са добре образовани, находчиви и силни. Те имат различен бизнес подход, който им позволява да откриват нови перспективи и да намират необработени ниши, а Ваня  е доказала, че притежава всички тези качества. Светът, както и MasterCard, дават все повече възможности на жените да блеснат и да покажат своите истински лидерски умения и по този начин да ни разкрият нови хоризонти и възможности“, добави той.

Манова започва работа в MasterCard през 2008 г. като мениджър връзки с клиенти. През последните години тя ръководи представителството на компанията в България и помага за позиционирането на компанията като стратегически партньор на ключови клиенти, нетрадиционни партньори и местни правителствени институции и регулаторни органи. Тя лансира и работи за разрастването на безконтактните плащания в България и Македония, област, в която MasterCard е безспорен лидер и на двата пазара.