Акциите на Tesla поевтиняват с над 3% в понеделник, след новината, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е започнала разследване срещу компанията.

SEC стартира разследване заради подаден сигнал от бивш служител на Tesla, в който се твърди, че компанията не е уведомила своите акционери и обществеността за рисковете от пожар, свързани с нейните слънчеви панели, пише Reuters.

Акциите на Tesla поевтиняха до 978,90 долара за една акция, като дори достигна едномесечно дъно малко над 950 долара. Акциите на Tesla вече се търгуват с повече от 20% под техния рекорден връх около 1243,49 долара.Може да се каже, че акциите на Tesla са навлезли в т.нар. "мечи пазар".

Спадът на акциите на лидера на пазара за електрически автомобили беше подсилен през последните седмици от продажбите на акции от страна на главния изпълнителен директор Илън Мъск. През последния месец той продаде свои акции в Tesla на стойност от приблизително 11 милиарда долара.

Комисията за безопасност на потребителските продукти на САЩ също разследва компанията, след като бивш служител на Tesla Стивън Хенкс подаде жалба и до тази агенцията.