Имате ли хиляди снимки, качени във Facebook, които искате да преместите в друго приложение или уебсайт? Именно за предоставянето на такава възможност работи компанията на Марк Зукърбърг.

Потребителите на Facebook скоро ще имат по-голям контрол върху своите данни, благодарение на инструмент, който ще им позволява да прехвърлят изображения и видеа, вместо да се налага да запазват и повторно да качват нещата едно по едно, пише Engadget.

С новата услуга, те ще могат да прехвърлят своите снимки и видеоклипове във Facebook към друга онлайн услуга, първата от която ще е Google Photos. Toва е част от проекта за трансфер на данни (Data Transfer Project), споразумениe между Google, Microsoft, Facebook и Twitter, с което да се улесни прехвърлянето на информация между платформите. Проектът е създаден през 2017 г. и официално беше обявен през юли 2018 г. Учредители са Google, Facebook, Microsoft и Twitter, а Apple се присъедини няколко месеца по-късно.

Facebook с ново корпоративно лого

Facebook с ново корпоративно лого

Целта е повече хора да знаят, че Instagram, WhatsApp и Facebook са собственост на корпорацията

Facebook се опитва да се противопостави на впечатлението, че не се интересува от неприкосновеността на личните данни и да изпревари законодателите в САЩ. Наскоро трима американски сенатори представиха законопроект, който може да принуди компании като Facebook да дадат опция на клиентите си да пренасят данните си от една платформа в друга. В тази връзка, миналата година Instagram, която е собственост на Facebook, потвърди, че ще позволи на потребителите да прехвърлят своите данни извън платформата.

Този инструмент ще бъде полезен за използващите услугата Google Photos, които не архивират автоматично снимки от телефоните си. Ако сте потребител на Facebook и Google Photos, който прави резервни копия на снимки, най-вероятно повечето изображения, публикувани в социалната мрежа, вече са архивирани в услугата на Google, пише The Verge.

Чехия облага Facebook, Google и останалите технологични гиганти с нов данък

Чехия облага Facebook, Google и останалите технологични гиганти с нов данък

Те ще трябва да плащат 7 процента върху приходите си в страната

Новата опция ще бъде първоначално използвана от потребителите в Ирландия, а след това ще се разпространи по целия свят през първата половина на 2020 г.