Google се е отказала да наеме офис в Дъблин за 2 000 души, слагайки преждевремен край на една от най-големите сделки в областта на недвижимите имоти в града в последните години, пише Bloomberg.

Подразделението на Alphabet водеше преговори да наеме 18,8 хил. кв. м площ в Sorting Office. Но "след дълго обмисляне, Google реши да се откаже", заяви говорител на компанията без да посочва причината.

Google е значим играч на пазара на недвижими имоти в Дълбин, давайки работа на хиляди служители в редица офиси. Компанията планира да продължи инвестициите в ирландската си дейност.

Технологични гиганти като Twitter, Google и Facebook помогнаха за съживяване на страната след спукването на балона на пазара на недвижими имоти, като наляха средства в изграждането на офиси и апартаменти.

Анализатори посочват, че решението на Google вероятно се държи на ефектите от пандемията и прогнозите, че все повече служители ще работят от вкъщи. През май Google обяви, че ще позволи на своите служители да не се връщат в офисите до края на юни 2021 г.

KPMG: Компаниите се дигитализират и планират да свиват офисите

KPMG: Компаниите се дигитализират и планират да свиват офисите

Привличането и запазването на служители се превръща в най-важния приоритет