"Инвестбанк" АД е генерален партньор на петото издание на единствения по рода си конкурс за съвременно изкуство MOST. Инициативата е на галерия "Vivacom Art Hall Оборище 5" с подкрепата на "Инвестбанк" АД и стартира с пресконференция по случай обявяване на началото на конкурса.

Проектът насърчава новаторството в изкуството и дава възможност за изява на млади български артисти от страната и чужбина, като им предоставя нови възможности за творчески изяви и професионална реализация на локално и международно ниво.

Член на журито на тазгодишния конкурс е Петя Славова, председател на надзорния съвет на "Инвестбанк" АД. По време на пресконференцията тя сподели основната мотивация с екипа на "Инвестбанк" АД да подкрепят каузата на конкурса.

"Да вярваме в талантливите хора, които тепърва ще разгръщат потенциала си е най-доброто, което ние като общество можем да направим. Затова за мен и екипа на "Инвестбанк" АД е привилегия да подкрепим конкурса MOST за съвременни български художници.

Личната ми мотивация е и тазгодишното издание да не се свежда само до избор на победителите, а да предостави трибуна на всеки един талантлив художник и нови възможности за изява", сподели г-жа Славова.

Тя изрази задоволство, че в екипа на галерията вижда партньор, който е положил много усилия за подпомагане и популяризиране на изкуството на съвременните творци на България.

"Убедена съм, че това е един от пътищата за опазване на духовната ни култура. Вярвам, че сега повече от всякога талантливите хора имат нужда от подкрепа, за да не се отказват", добави г-жа Славова.

Деница Гергова, артистичен директор на Галерия "Vivacom Art Hall Оборище 5" сподели:

"Пет поредни години имаме удоволствието да организираме конкурса MOST. Мисията ни е да представим и подпомогнем младите таланти в България, като им предоставим изключителната възможност да покажат своите работи в галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 пред отбрана аудитория - колекционери и ценители на изкуството. Смятам, че MOST е това, от което българските творци и пазара на съвременното българско изкуство в България имат нужда".

Повече за условията за участие в MOST вижте тук.

Това не е първият проект в подкрепа на родното изкуство, осъществяван с подкрепата на "Инвестбанк" АД. Като част от мисията си да подкрепя духовните и културни ценности преди време банката реализира първите у нас "Пейки на знанието" в университетите "Климент Охридски" и УНСС.