Изпадналият в затруднение крипто кредитор Hodlnaut е съкратил около 40 служители, съобщава Reuters, позовавайки се на разследване от сингапурската полиция. Новината идва, след като компанията стопира тегленията на криптовалута.

На 13 август азиатският крипто кредитор подаде молба за защита срещу кредитори във Върховния съд на Сингапур, за да бъде поставен под съдебно управление - процес за забрана на всякакви правни претенции и производства срещу него от страна на кредитори.

Ходът на Hodlnaut е подобен на zipmex и Волд, които потърсиха защита от кредитори в Сингапур и получиха около три месеца време, за да разрешат финансовите си проблеми.

Crypto.com, за която работят и хиляди българи, освобождава 5% от персонала си след срива на криптовалутите

Crypto.com, за която работят и хиляди българи, започва да освобождава служители

Това е третата криптокомпания, която освобождава служители

От Hodlnaut заявиха, че работят с адвокати и имат за цел да избегнат принудителна ликвидация на своите активи при текущи по-ниски цени.

Компанията е последната от поредицата глобални крипто играчи, които се сблъскаха с трудности след рязката разпродажба на пазарите, която започна през май с колапса на два сдвоени токена - Luna и TerraUSD.

Крипто кредиторът обясни, че съкращенията са необходими за намаляване на разходите на компанията, която днес остава само с около 10 работещи служители.

Hodlnaut стартира през 2019 година в Сингапур, за да позволи на потребителите да депозират своите крипто притежания и да печелят лихва. Към декември миналата година фирмата каза нейните управлявани активи са над 500 милиона долара и че активните й потребители са 10,000 XNUMX.

Докато Hodlnaut преминава през съдебно управление, средствата на клиентите му остават блокирани. Фирмата все още не знае кога отново ще започне тегления.

Крипто кредиторът Voyager с активи за $10 милиарда е поредният,  който изпада в несъстоятелност

Крипто кредиторът Voyager с активи за $10 милиарда е поредният, който изпада в несъстоятелност

Това е втората компания за криптовалути, която е пред фалит в рамките само на няколко дни