Италиански автомобилен производител DR Automobiles, който продава коли от няколко години в България, е разследван от властите в Италия заради китайския произход на моделите, които пласира. Според разследващите тази компания е подвеждала клиентите, като е представяла некоректно произхода на автомобилите си, съобщава италианският орган за защита на конкуренцията и потребителите (AGCM), цитиран от местните медии.

Въпреки че от известно време присъства на италианския, испанския, френския и българския пазар, малко хора са чували за марката DR Automobiles и нискобюджетната EVO. Компанията предлага освен модерни кросоувъри с бензинови двигатели и една малка градска електрическа кола на цена около 25 000 евро. У нас SUV моделите вървят с фабрична газова уредба.

Снимка 641509

Източник: DR Automobiles

Базирана в южния италиански регион Молизе, компанията DR сглобява евтини автомобили от китайските производители Chery, JAC, BAIC, включително някои изцяло електрически модели, с компоненти, внесени от Китай.

Най-продаваните нови автомобили в Европа през септември

Най-продаваните нови автомобили в Европа през септември

Макар и с лек спад в търсенето Tesla Model Y е лидер

Собственикът Масимо ди Рисио заедно с китайските производители, предимно Chery, са създали проста система за обработка на китайски автомобили с изискан "италиански" дизайн. Резултатът е привличащи вниманието SUV модели - от малки и средни до големи.

Самият слоган Una storia Italiana - "Една италианска история", е част от добре опакован маркетинг, пропит с доста патриотизъм, въпреки че на заден план се очертава като троянски кон за китайските производители на европейска земя.

Днес италианският производител е изправен пред разследване за предполагаемо подвеждане на потребителите относно това къде се произвеждат автомобилите му с марки DR и EVO. Служители на AGCM и италианската данъчна полиция извършиха проверка в централата на DR Automobiles и тяхната компания майка Donington.

Според разследването, италианската компания некоректно е комуникирала и представяла както на корпоративния си сайт, така и в рекламни кампании информация за произхода на някои от моделите.

Компанията DR Automobiles е основана преди повече от 50 години и се налага в Италия като водеща за продажба на автомобили от най-престижните западноевропейски марки.

Европейските производители на автомобили искат да са независими от доставки от Китай. Какъв е планът им?

Европейските производители на автомобили искат да са независими от доставки от Китай. Какъв е планът им?

Автомобилната индустрия дълго време разчиташе на веригата за доставки от Китай, но сега това се променя