Кариерният уебсайт Comparably анализира мненията на около 10 милиона работници в САЩ, за да разбере кои компании плащат добре на своите служители.

Неведнъж на светло са излизали данни за заплатите на работници във големи компании като Facebook и Google например. Някои от цифрите са наистина впечатляващи, други - не чак толкова, но какво мислят служителите и доволни ли са от заплатите си?

Сред въпросите, задавани в проучването са "Смятате ли, че ви плащат справедливо?" и "Колко често получавате повишение?".

Ето най-добрите 25 големи работодатели, чиито служители заявяват, че се чувстват добре относно заплащането си.

25.Luxoft е ИТ компания, която работи в световен мащаб. Предоставя разработка на софтуер, продуктово инженерство и консултантски услуги.

24.GitLab е платформа на DevOps, изградена първоначално от приложение за всички етапи от жизнения цикъл на DevOps. Работи в сферата на Информационните технологии и услуги.

23.Medela - компанията, която предоставя на майките и професионалистите помпи за кърма, поддръжка и информация.

22.Insight Global - лидер в ИТ индустрията, счетоводство и финанси, инженеринг и държавни служители и др.

21.Trimble разработва технологични решения за позициониране за сфери като строителство, селско стопанство, обществена безопасност, както и услуги по картографиране.

20.Workfront е софтуерна компания, базирана в Lehi, Юта, която разработва уеб-базиран софтуер за управление и проекти, който включва управление на работата на предприятия, проследяване на проблеми, проследяване на времето за управление на документи и управление на портфолио

19. Qualtrics е американска компания за управление, основана през 2002 г. от Скот М. Смит, Райън Смит, Джаред Смит и Стюарт Оргил. Qualtrics предлага абонаментна софтуерна платформа.

18.Bell Aircraft Corporation е производител на самолети в Съединените щати, Известна е със строителството на няколко типа изтребители за Втората световна война, но най-вече с Bell X-1, първият свръхзвуков самолет, както и с разработването и производството на много важни граждански и военни хеликоптери.

17.Sage е компания, която разработва и предлага на пазара счетоводен софтуер за малки и средни предприятия.

16.T-Mobile е компания, предлагаща телекомуникационни услуги, активна в Чешката република, Холандия, Полша и САЩ.

Какви заплати взимат служителите във Facebook?

Какви заплати взимат служителите във Facebook?

Някои от тях имат завидни доходи

15.Verizon Wireless е американска телекомуникационна компания.

14.LinkedIn е професионална платформа, която осигурява на своите членове да създават бизнес връзки, да търсят работни места и да намират потенциални клиенти.

13.Automatic Data Processing известен като ADP, е американски доставчик на софтуер и услуги за управление на човешките ресурси. ADP плаща повече от 36 милиона работници по целия свят и обслужва повече от 860 000 предприятия от малкия бизнес до глобалното предприятие в 140 страни

12.Farmers Insurance е американска застрахователна група за автомобили, домове и малки предприятия, а също така предоставя и други продукти за застрахователни и финансови услуги.

11.Thomson Reuters Corporation е канадски мултинационален медиен конгломерат.

10.SBA Communications е независим собственик и оператор на безжична комуникационна инфраструктура, включително кули, сгради, покриви, разпределени антенни системи и малки клетки.

9.Netflix е компания за стрийминг развлекателни услуги, която предоставя абонаментна услуга за стрийминг на филми и телевизионни серии от предавания.

8.Apple

7.RingCentral е публично търгуван доставчик на базирани на облак комуникации и решения за сътрудничество за бизнеса. Компанията се смята за лидер в унифицираните комуникации като услуга по отношение на приходите и абонатните места.

6.UiPath е глобална софтуерна компания, която разработва платформа за автоматизация на роботизирани процеси

5. Amazon - лидер в електронната търговия

4.Zoom Video Communications е американска компания, която предоставя услуги като видеоконферентна връзка и чатове

3.Microsoft - мултинационална технологична компания, която разработва, произвежда, лицензира, поддържа и продава компютърен софтуер, потребителска електроника, персонални компютри и свързани услуги.

2.Компанията Facebook

1.Корпорацията Google