Само година след като aмepиĸaнcĸaтa Саеѕаrѕ Еntеrtаіnmеnt придоби бизнеса на британската William Hill в Обединеното кралство и Европа, компанията за залози ще има нов собственик. 888 Holdings е подала оферта за подразделенията на компанията в региона за 3 милиарда долара. Сделката включва придобиване на операциите на 1400 британски обекта за залагания, предаде BBC.

Това е най-голямото придобиване на 888 Holdings от 2005 година насам. Със сделката тя ще си осигури достъп до 2 милиона активни клиенти на William Hill в Обединеното кралство и то по време на рекорден брой онлайн залози.

Сделката идва едва 12 месеца, след като операциите на William Hill в Европа бяха придобити от Caesars Entertainment срещу 2,9 милиарда долара.

Caesars Entertainment купува William Hill за 2,9 милиарда долара

Бетинг лидер с бизнес в България ще има нов собственик след сделка за $2,9 милиарда

В световен мащаб за компанията работят 16 000 души, а българският ѝ екип наброява около 250 служители

По думите на главния изпълнителен директор на Caesars Entertainment Том Рийг, компанията "е намерила собственик за бизнеса на William Hill извън САЩ, който споделя същите цели и дългосрочни амбиции по отношение на бизнеса".

Придобиването на бизнеса на William Hill от страна на 888 все още подлежи на одобрение от акционерите.

William Hill е създадена преди 87 години и е базирана в Лондон. Основната ѝ дейност е свързана със спортни залагания и онлайн залагания. Отваря първите си обекти за залагания във Великобритания в средата на 60-те години, малко след като присъствието им на High Streets е узаконено.

William Hill е най-старата и една от най-големите международни игрални компании в света. У нас компанията оперира от 2009 година под дружеството William Hill България. Фирмата у нас е вторият по големина оперативен център на групата. За нея работят над 300 души от 17 различни националности.

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: William Hill Bulgaria

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: William Hill Bulgaria

Едно място, което събира легендарната писта "Монца" на "Формула 1", стадион "Маракана" и много други спортни емблеми