Американската частна инвестиционна компания Thoma Bravo, обмисля възможността да придобие Twitter, съобщи в-к The ​​Post, позовавайки се на свои източници. Thoma Bravo е основана през 2008 година.

"Гигантът в областта на частните инвестиции Thoma Bravo работи върху възможна оферта за закупуване на Twitter", според запознатите източници, пише изданието.

Все още не е ясно обаче колко точно може да предложи Thoma Bravo за социалната мрежа и кога практически може да направи това предложение, казва източникът.

На 14 април (вчера) Комисията за ценни книжа и борси на САЩ публикува заявление на Илон Мъск, в което милиардерът изрази желание да придобие 100% от акциите на Twitter на цена от 54,2 долара за брой.

Според заявлението, общият брой на акциите на Twitter е 800 641 166. Така, на базата на цената на акция предложена от Мъск, компанията се оценява на 43,4 милиарда долара. Милиардерът смята, че Twitter трябва да се превърне в непублична компания.

Часове след оповестяването на офертата на Мъск, саудитският принц Алуалид бин Талал, който е един от най-големите инвеститори в "Туитър" (Twitter), отхвърли предложението на милиардера да поеме пълния контрол над компанията, съобщи Ройтерс.

"Не смятам, че предложението на Мъск е близо до реалната цена на "Туитър", като се имат предвид перспективите за растежа на компанията", "туитна" принцът.

Мъск предложи $43 милиарда, за да купи Twitter

Мъск предложи $43 милиарда, за да купи Twitter

Предлаганата цена е с 54% премия на акция