Френската компания за производство и търговия с луксозни стоки Louis Vuitton - Moet Hennessy (LVMH) е постигнала споразумение за придобиването на оператора на хотели, ресторанти и друга недвижими имоти от клас "лукс" Belmond, се казва в съобщението LVMH.

Според условията на сделката, която се очаква да бъде приключена през първата половина на 2019-а, LVMH ще заплати по 25 долара за всяка акция на Belmont. Общата сума на сделката е 2,6 милиарда долара. Посочва се, че приходите на Belmond за финансовата година, завършила на 30 септември, са 572 милиона долара, а коригираната печалба по EBITDA — 140 милиона долара.

LVMH отбелязва, че благодарение на това придобиване значително ще разшири своето присъствие в областта на хотелите клас "лукс". "Belmont предоставя уникални възможности за взискателните пътешественици и притежава редица изключителни активи в най-привлекателните места", се посочват в съобщението думите на собственика и директор на компанията Бернар Арно.

Компанията Belmond е основана преди повече от 40 години и управлява 46 луксозни хотели и ресторанти в целия свят, предлага речни круизи и влакови пътувания в Европа и Азия.

LVMH със седалище в Париж е световен лидер в производството на луксозни стоки под търговските марки Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Kenzo, Moet & Chandon, Hennessy и други.