Основният конкурент на платформата за споделени превози Uber в САЩ получи няколко предложения за придобиване през последната година, както и няколко сериозни инвестиции. От ръководството на Uber обаче са заявили на акционерите, че няма да платят повече от 2 милиарда долара, за да купят Lyft, съобщава Bloomberg.

Запознати твърдят, че от най-скъпия старт-ъп не са отправили официално предложение към конкурента си, но все пак двете компании водят преговори.

Още през 2014 година от Uber са обмисляли придобиването на Lyft, като тогава тази стъпка е била неформално обсъдена от ръководствата на фирмите, твърдят запознати.

Uber се обединява с най-големия си конкурент

Uber се обединява с най-големия си конкурент

Ето кой е той

Според разговорите подобна сделка би надхвърлила 2 милиарда долара. Главният изпълнителен директор на Uber Травис Каланик обаче е заявил, че не би подкрепил подобно споразумение, тъй като то ще “бъде изправено пред сериозни регулаторни препятствия“.

От друга страна от Lyft не са склонни да се съгласят на цена от 2 милиарда долара. В своя публикация от сайта ReCode дори посочват, че от ръководството обмислят да обявят цена от близо 9 милиарда долара.

През януари автомобилният производител General Motors инвестира 500 милиона долара в Lyft, като тогава цената на компанията достигна 5,5 милиарда долара. През май пък технологичният лидер Apple обяви, че ще вложи 1 милиарда долара в конкурента на Uber.

GM инвестира $500 милиона в най-големия конкурент на Uber

GM инвестира $500 милиона в най-големия конкурент на Uber

В името на общото бъдеще