Американкият гигант в търговията на дребно Wal-Mart води преговори за закупуването на стартъп за дрехи. Компанията Bonobos предлага мъжко облекло на дребно, като следката се очаква да се осъществи за сумата от около 300 милиона долара. Това разкри източник, запознат със ситуацията, пред Bloomberg.

Дискусиите са вече в последните етапи, но все още не е определено точното време за подписване на споразумението, заяви анонимният източник, който не пожелал да бъде идентифициран, тъй като преговорите са частни.

Wal-Mart се насочи към закупуване на стартиращи компании за електронна търговия, както и се огележда за нововъзникващи марки, които да използва в рамките на интернет, за да разширява онлайн бизнеса си.

Компанията придоби Jet.com за 3.3 милиарда долара през миналата година в сделка, която трансформира уеб операциите на Wal-Mart и донесе на компанията нов екип от мениджъри за бизнеса й с електронна търговия.

Bonobos е основана през 2007 година, като започва да продава мъжки панталони. Бързо след това обаче компанията разширява асортимента си и започва да предлага дори пъстроцветни карирани ризи.

Марката се търгува онлайн, но главният изпълнителен директор на компанията Анди Дън започна да включва и физически магазини към стратегията си през последните години. Онлайн търговецът набра над 120 милиона долара общ капитал.