Американската компания Yum! Brands, оператор на третата в света верига за бързо хранене относно цена на марката - ресторантите KFC - приключи продажбата на ресторантите KFC в Русия на франчайзополучателя, компанията от Ижевск "Смарт Сървис", се казва в съобщение на Yum! Brands, пише Прайм.

"Yum! Brands завърши излизането си от руския пазар, като продаде бизнеса си с KFC в Русия на местния оператор "Смарт Сървис", пише в съобщението.

Сделката включва всички ресторанти на KFC в Русия, операционната система, главните франчайзинг права и търговската марка Rostic's. Отбелязва се също, че съгласно споразумението, "Смарт Сървис", се е съгласила да отговаря за ребрандирането на ресторантите на Rostic's, както и за запазването на работните места за целия руски персонал. Първоначално компанията ще прехвърли над 100 руски ресторанта KFC към новата марка.

KFC спря тв рекламите заради недостиг на пилешко във веригите за доставки

KFC спря тв рекламите заради недостиг на пилешко във веригите за доставки

Освен веригата за бързо хранене, още голям набор от ресторанти и търговци на дребно са засегнати от доставките на пилешко месо, както в САЩ, така и в Европа

През март 2022 г. Yum!Brands обяви спирането на дейността в Русия на 70 ресторанта, собственост пряко на KFC.В края на ноември миналата година, Федералната антимонополна служба на Русия удовлетвори молбата на ижевския франчайзополучател на KFC "Смарт Сървис", за придобиване на руския бизнес на Yum! Restaurants.

Беше съобщено тогава, че след сключването на сделката "Смарт Сървис" ще притежава 70 ресторанта и ще стане франчайзодател на 1058 партньорски ресторанта. В същото време се уточняваше, че както собствените ресторанти на веригата, така и партньорските ресторанти ще продължат да работят под марката Rostic's.

Кампанията Yum! Brands е основана през 1997 г. и е със седалище в Луисвил, щата Кентъки, САЩ. Yum! Brands има общо над 55 000 ресторанта в над 155 страни. Международните марки на компанията са KFC, Pizza Hut и Taco Bell.

Най-скъпите в света марки на вериги за обществено хранене

Най-скъпите в света марки на вериги за обществено хранене

В челната 10-ка има само една компания, която не е от САЩ