През второто тримесечие Дойче Банк излезе на черно. Във всички случаи финансовата криза не е повлияла франкфуртската банка, пише „Ханделсблат". Амортизации от 2,3 милиарда евро оставят печалбата на банката преди облагане с данъци на 642 милиона евро през второто тримесечие. През същия период на миналата година трезорът е реализирал печалба от 1,8 милиарда евро.  Заради слабата пазарна среда инвестиционното банкиране - някогашния мотор за растеж на банката, е на червено. Като приток на печалба във времената на криза се оказа обслужването на частни клиенти, в което банката иска да расте чрез покупки.

През втората половина на годината ще бъдем по-внимателни, обяснява директорът на банката Йозеф Акерман, който доскоро говореше за приключване на кризата. Пазарната среда остава трудна.   Дълго време изглеждаше, сякаш Дойче Банк като "Голдман Сакс" и "Джей Пи Морган" е с малки драскотини от финансовата криза. 

За 2008 година трезорът очаква 8,4 милиона евро печалба преди облагане с данъци. Анализаторите твърдят, че тя ще е наполовина по-малка. Общите задължения се оценяват на 7,3 милиарда евро - през първото тримесечие банката преживя първата си загуба от 5 години насам. В сравнение с големите си съперници като швейцарската UBS,  Citigroup или  Merrill Lynch, които се пречисляват към големите губещи от кризата, германските играчи на пазара имат добри позиции.

Банката редуцира нивото на ипотечните кредити в сравнение с началото на годината с 20% до 24,5 млрд.евро. Другите рискови позиции също бяха преразгледани.

Без амортизациите приходите от печалбата на Дойче банк спадат в сравнение с тримесечието на миналата година с 16%.

При частното обслужване на клиенти печалбата на банката бележи ръст от 11%.

Банката не купува на всяка цена. Доказателство за това е продажбата на филиала на Citibank в Германия, при която Дойче банк се отказа в последния момент.

Банката занижи счетоводната стойност на активи в размер на 5 милиарда евро през 2008 година, докато нетните приходи през шестте месеца от 18,4 милиарда евро миналата година спаднаха на 10 милиарда евро, пише „Файнейшъл таймс". Както се очакваше големият спад е при корпоративното и инвестиционното банкиране, които преди кризата са били основен източник на печалба. При търговията с ценни книжа за второто тримесечие се отчита загуба от 311 милиона евро при условие, че пред същия период е регистрирана печалба от 1,8 милиарда евро.    

Йозеф Акерман заяви, че Дойче банк ще намали отпускането на ливъридж кредити. Германската банка се съпротивлява на идеята да укрепи капитала в контраст с позициите на много други банки.