Докато хиляди хора умират от Covid-19 в Индия заради липса на кислород в болниците, премиерът на Нарендра Моди реши да продължи с реконструкция на парламента за колосалните 1,8 милиарда долара, пише CNN.

Решението за продължаване на проекта в столицата Ню Делхи вбеси обществото и опозиционните политици, като посочиха, че на фона на най-тежката здравна криза в историята на страната се наливат милиони в строителен проект.

Скъпият ремонт е приоритетен проект, което значи, че строителството може да продължи дори когато повечето други строителни проекти са спрени.

Очаква се 46 700 души да бъдат временно наети. Според официални информации разширяването на сградата на парламента и изграждането на нова сграда ще бъдат завършени през ноември 2022 г., а резиденцията на министър-председателя трябва да бъде завършена през декември. Целият проект трябва да бъде завършен до края на 2026 г.

Проектът е само последното петно в управлението на Моди, който е критикуван за работата си по време на втората вълна на инфекции. Въпреки че случаите скочиха рязко, критиците казват, че той подценява риска и продължава да провежда масови политически демонстрации преди държавните избори.