Анализаторът, предприемач и активист Карл Денингър се присъединява към експертите, според които икономиката на САЩ е изправена пред опасност, като в интервю пред блога на Грег Хънтър USA Watch Dog той посочва, че следващата криза може да е по-сериозна от тази през 2008 г. "Всеки вижда стената пред икономиката. Всеки вижда проблема. Месечните доклади на Хазната са публични - те са главната счетоводна книга на федералното правителство и тя изглежда ужасно. Всеки знае, че тя е ужасна и че е такава от много време. Беше ужасна по време на мандата на Обама и е ужасна и сега", коментира основателят на MCSNet и един от свързваните с основаването на политическото движение Чаеното парти.

По думите му задлъжнялостта в стопанството е основният проблем пред икономиката, а не това дали тя се отразява добре на една или друга група в обществото. "С други думи, дните на ходене на работа и на спестяване на икономическия излишък са в миналото", казва Денингър. "Вече няма такъв излишък. Ако погледнете статистиката, според която повечето американци не могат да извадят 400 долара, ако се случи нещо непредвидено, моля да ми кажете как можем да имаме велика икономика, ако болшинството от народа не може да плати за ремонт на трансмисията на колата си, ако тя се развали утре." По думите му всеки, който е задлъжнял и има работа, но не може да изкара половин година без всяко едно от тези неща, е изправен пред сериозен проблем в съвременната икономическа конюнктура и трябва да вземе превантивни мерки срещу тази потенциална заплаха.

Васил Велев: Кризата в българската индустрия вече дойде

Васил Велев: Кризата в българската индустрия вече дойде

Така смята председателят на Асоциацията на индустриалния капитал

Според него това не е проблем, изолиран само в САЩ, а той се наблюдава на глобално равнище и може да доведе дори до социални вълнения, но ще засегнат особено най-голямата икономика в света тъй като "хората от левицата искат това." По думите му политическите кампании на някои президенти от тази част на политическия сектор, ако бъдат осъществени, заплашват сигурността в страната, включително отношението им към притежаването на огнестрелно оръжие. "Това е гражданска война. Това се случва в Йемен в момента."

Експерт: рискът от рецесия преди следващите избори в САЩ е 75%

Експерт: рискът от рецесия преди следващите избори в САЩ е 75%

Джефри Гундлах определи пазара на корпоративен дълг като "криза, която чака да се разрази"

Същевременно той смята, че икономиката не е защитена от шокове, идващи от заплахите за сигурността. "Вижте какво се случи в Саудитска Арабия - имаха десет дрона и взривиха някакви неща", казва Денингър. "Колко ще е трудно това за някой, който иска да навреди на страната ни и да парализира градовете тук? Колко дълго може да се запази реда, ако например ни трябват два или три месеца, за да възстановим електроподаването в Чикаго?", реторичен е предприемачът.