Легализираната търговията с канабис се очаква да завърти 40 милиарда долара и да даде работа на над 400 000 души до 2021 година в САЩ, сочи актуално проучване, информира БТА.

Тази нова оценка на специализираната компания Arcview, работила в сътрудничество с BDS Analytics, включва преките покупки от потребителите, които се предполага, че ще бъдат 20,8 милиарда долара през следващите три години. А така също и непреките приходи, които прекупвачите ще осигуряват на производителите и на различни подизпълнители по веригата. 

Канада харчи за марихуана толкова, колкото и за вино

Канада харчи за марихуана толкова, колкото и за вино

И млади, и по-възрастни канадци активно употребяват канабис

Новата прогноза е според доклад, разпространен след влизането в сила на закона, разрешаващ използването на марихуана в Калифорния за развлечение. В него се прогнозира скок на приходите със 150 процента спрямо тези, отчетени през 2017 година (16 милиарда долара), съобщава AFP.

Според проучването на Arcview и BDS Analytics, този бизнес, който преживява истински бум, ще вкара в хазната 4 милиарда долара до три години. 

От 1 януари Калифорния, най-населеният щат в САЩ, стана и най-големият пазар в света на марихуана. 

Полша легализира марихуаната за медицински цели

Първа държава в Източна Европа легализира марихуаната

Един грам ще струва между 14 и 16.5 евро

Кметът на Бъркли, Джеси Арегуин приветства узаконяването на канабиса, който при все това, според федералните закони, продължава да се определя като силна дрога, отбелязва AFP.