Минималната работна заплата във Венецуела отново подскочи. В неделя президентът Николас Мадуро обяви, че минималните възнаграждания ще бъдат увеличени с цели 50%.

В южноамериканската държава обаче никой не се радва от тази новина, тъй като повишението няма да помогне на обикновените венецуелци.

Причината е, че от началото на годината инфлацията в страната вече подмина 720%, по данни на Международния валутен фонд (МВФ). И докато заплатата се увеличава, повишението на цените "изяжда" ръста на възнагражденията и те купуват все по-малко стоки.

Това повишение на минималната работна заплата е трето за тази година. Повишението на цените на храните, лекарствата и други стоки от първа необходимост обаче е факт почти всекидневно.

Goldman Sachs вложи $865 милиона в закъсала Венецуела, но хората са бесни на банката

Goldman Sachs вложи $865 милиона в закъсала Венецуела, но хората са бесни на банката

Защо?

Последния ръст на заплатата я довежда до нива от 97 531 боливара месечно. Според неофициалния, но най-използва курс, те се равняват на 12.53 долара. Заедно с ваучерите за храна общото заплащане достига 32.19 долара на месец.

При последното повишение на заплатата през април обаче те достигаше 46.70 долара, което е знак, че цените растат значително по-бързо от възнагражденията.

Кризата във Венецуела се задълбочава

Кризата в най-закъсалата икономика се задълбочава

Страната преминава през много главоболия