Производството на суров нефт в САЩ ще спадне средно с 990 000 барела на ден, според данни на Администрацията за енергийна информация (EIA), пише Oilprice. Това е много по-голяма загуба от очакваната от агенцията по време на предишната прогноза, направена в краткосрочните енергийни перспективи през юли.

През миналия месец EIA прогнозира, че производството на суров нефт в САЩ ще спадне средно с 620 000 барела на ден за цялата 2020 година.

Краткосрочните перспективи за този месец бяха базирани на макроикономически прогнози от IHS Markit, който предполага, че БВП е спаднал с 5,2% през първото полугодие и ще се повиши от третото тримесечие на 2020 г. до 2021 г.

Оценката на EIA за производството на течни горива в световен мащаб достигна средно 91,8 милиона барела на ден през второто тримесечие—8,6 милиона барела на ден по-малко от същия период на 2019 г., обусловена от производствените квоти за ОПЕК и намаленото производство в Съединените щати заради ниските цени на петрола.

Администрацията за енергийна информация очаква производството на САЩ да достигне средно 11,14 барела на ден през следващата година, което е малък спад от прогнозирания през юли. Това е така, тъй като търсенето на петрол в САЩ се очаква да намалее с 1,57 милиона милиона барела на ден до 20,03 милиона барела на ден през следващата година.