Цените на петрола паднаха в сряда на фона на нарасналите доставки в САЩ и очакванията, че ОПЕК може да не запази политиката си на ограничения за добива на наближаващата си среща във Виена.

Фючърсите на сорта Brent поевтиняха с 39 цента или 0,5% до 75,49 долара, съобщава Reuters. Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) изгуби 44 цента или 0,7 на сто от стойността си до 65,92 долара за барел.

През миналата година членките на ОПЕК, както и други износителки извън организацията като Русия, се договориха да сложат таван на добива на петрол с цел стимулиране на цените.

На 22 юни предстои държавите в ОПЕК отново да се срещнат и да обсъдят дали ще запазят или пък ще променят тази си политика.

"Възможността за разхлабване на ограниченията за добива продължава да потапя цената на черното злато", коментира анализаторът от FXTM Лукман Отунуга.

Междувременно Американският институт по петрола обяви във вторник, че производството в страната се е увеличило с 830 000 барела на седмица през юни до 433,7 милиона броя.