По време на валутната търговия в петък доларът не показва особена динамика и курсът му спрямо еврото, йената и паунда остава относително стабилен. Пазарните участници са предпазливи в очакване на доклада за ситуацията на пазара на труда в САЩ, който ще бъде публикуван по-късно днес.

Към 10:15 часа българско време едно еврото се разменя срещу $1,1878 в сравнение с курса $1,1875 за евро в края на предходната сесия.

Стойността на общите европейски пари спрямо японската национална валута възлиза на 130,67 йени в същото време, в сравнение с нивото 130,56 йени за едно евро в четвъртък.

Курсът на долара по отношение на японската валута днес сутринта е 109,96 йени срещу 109,94 йени за долар при закриване на търговията вчера.

Британската лира стерлинг се разменя срещу американската валута на ниво $1,3828 за паунд в сравнение с $1,3833за в края на предходния търговски ден.

Индексът ICE, който показва стойността на щатския долар спрямо шест основни световни валути, спадна с 0,04% по време на търговията в петък и е на най -ниското си ниво през последния месец. Индикаторът WSJ Dollar, който проследява динамиката на долара спрямо 16 основни световни валути, губи 0,03%.

Експертите, анкетирани от Trading Economics, очакват, че броят на работните места в икономиката на САЩ се е увеличил със 750 хиляди през август, докато безработицата е спаднала до 5,2% от 5,4% през юли.

Вчера стана известно, че броят на американците, кандидатствали за първи път за обезщетения за безработица миналата седмица, е намалял с 14 хиляди - до 340 хиляди души. Това е най-ниската бройка от март 2020 г. Анализаторите очакваха намаление до 345 хиляди души.

Ситуацията на пазара на труда е една от основните отправни точки за Федералния резерв при вземане на решения относно паричната политика. Очакванията, свързани с факта, че ръстът на заетостта в САЩ ще позволи на американския паричнокредитен регулатор да започне да съкращава програмата за обратно изкупуване на активи тази година, допринесоха за укрепването на долара през последните месеци.