Мечият пазар на криптовалутите падна до ново 10-месечно дъно, воден от срив в най-големия конкурент на Bitcoin.

Ether се срина с 9.5% спрямо стойността си в петък следобед, според комбинираните цени на Bloomberg. Bitcoin изгуби 2.5%, а общата пазарна капитализация на цифровите активи, проследявана от CoinMarketCap.com, се сви до 197 млрд. долара, което е с около 640 млрд. долара по-малко от върховите нива през януари.

Снимка 377395

Криптовалутите спадат в 5 от последните 6 седмици, на фона на опасенията, че по-широкото използване на цифровите активи ще отнеме повече време от очакваното. Тази тревога се засили през уикенда, след като Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ временно спря търговията с акциите на 2 компании, свързани с криптовалути.

Създателят на Ethereum Виталик Бутерин заяви пред Bloomberg, че дните на експлозивен растеж в блокчейн индустрията вероятно са приключили.

Криптовалутите изгубиха $64 милиарда след хакерска атака

Криптовалутите изгубиха $64 милиарда след хакерска атака

Bitcoin падна под 6800 долара

"Временното спиране на тези продукти доведе до първоначална реакция на отхвърляне. Но в крайна сметка това е просто още една пречка, която пазарът трябва да преодолее", каза пред Bloomberg Рян Рабалия, главен търговец на фирмата за търговия с криптовалути Octagon Strategy в Хонконг.

Криптовалутите остават под натиск в понеделник, въпреки че една от водещите банки в САЩ - Citigroup разработи нов механизъм за инвестиране в тази област. Банката смята да издава т.нар. разписки за цифрови активи (DAR), които дават възможност за търговия чрез пълномощник без пряка собственост върху търгуваните монети, съобщават източници на Bloomberg.

Криптовалутите изгубиха $606 милиарда за 2018 година

Криптовалутите изгубиха $606 милиарда за 2018 година

Bitcoin е с 55% под нивата от януари

Индексът на криптовалутите на Bloomberg спадна с 4.5%, насочвайки се към най-ниските си стойности от средата на ноември 2017 г.

Ether се понижава по-бързо от Bitcoin през последните месеци поради притесненията, че блокчейн компаниите теглят печалбите си във втората най-голяма криптовалута.

Криптовалутите поевтиняха до най-ниското си ниво от 9 месеца

Криптовалутите поевтиняха до най-ниското си ниво от 9 месеца

Анализатори очакват Bitcoin да достигне до 5000 долара

Много стартиращи фирми, които набраха Ether от инвеститорите чрез първоначално монетно предлагане, в крайна сметка ще трябва да продадат полученото, за да покрият разходи за заплати и технологични инвестиции.

"Реториката около първончалните монетни предлагания, която продължава да намалява приходите от пазара, остава валидна. Трудно е да се прецени дали тази история ще приключи скоро", заяви Рабалия.