Apple ще представи новите си, по-бързи iPad Pro на 16 март, съобщава Economic Daily News. Компанията ще покаже и нов iPad mini с променен дизайн, както и тракерите AirTags.

При iPad Pro не се очакват промени с дизайна, но моделите може да бъдат обновени с mini-LED екрани и 5G. За iPad mini анализатори очакват по-тънки рамки и увеличаване на размера на екрана до над 9 инча.

Междувременно Apple, която пусна първите си iPhone с 5G преди няколко месеца, вече явно се готви за 6G технологията. По-рано тази седмица компанията публикува обяви за работа за инженери, които да работят по новата технология.

Анализатори не очакват технологията да навлезе широко поне до 2030 г.

Apple дава сигнал, че не иска да разчита на други компании за бъдещата технология. За 5G се налагаше тя да купува чипове от Qualcomm. В края на миналата година компанията се присъедини и към алианс, който работи по стандартите на бъдещата мрежа. Засега не е ясно какво точно ще представлява тя, но се очаква да бъде над 100 пъти по-бърза от 5G.

Обявите са и знак, че Apple ще продължава да разработва все по-голяма част от нужните си технологии сама. Компанията създава дизайна на процесорите за iPhone и iPad, а от миналата година и за Mac. Гигантът работи и по свои екрани и камери.

За първи път в историята Apple отчете над $100 млрд. приходи за три месеца

За първи път в историята Apple отчете над $100 млрд. приходи за три месеца

Новите iPhone, както и силното търсене на MacBook и iPad, допринесоха за рекорда