Стрийминг гигантът Netflix направи ключова стъпка към навлизането си на нов пазар - този на игрите. От началото на седмицата във Великобритания и Канада компанията започна тестове на платформа за игри на смарт телевизори и през сайта си.

Контекст: Netflix стъпва предпазливо в света на гейминга. От 2021 г. тя предлага игри, но само за iOS и Android устройства.

Холивуд стачкува, Netflix печели - ето как

Холивуд стачкува, Netflix печели - ето как

Компанията диверсифицира риска с помощта на студиа извън САЩ

Сега компанията вече има самочувствието, че може да се състезава за вниманието на геймърите както пред телевизора, така и на компютъра.

За нея е важно да разшири портфолиото си от съдържание - особено в светлината на стачката на актьори и сценаристи в Холивуд и всички проблеми, които киноиндустрията си докара заради нея.

Детайли: Тъй като Netflix се гледа на устройства с най-разнообразен хардуер и е практически невъзможно изживяването да е еднакво навсякъде с класически тип софтуер, стрийминг гигантът използва мощната си сървърна инфраструктура.

Netflix загуби над 1 милион европейски потребители, заради нови правила за споделяне на акаунти

Netflix загуби над 1 милион европейски потребители, заради нови правила за споделяне на акаунти

В началото на февруари Netflix въведе месечна такса от €5,99 за потребители в Испания, които споделят парола и потребителско име с друго домакинство

Реално игрите се "играят" именно на нея, а потребителското устройство е терминал за подаване на команди и визуализация на вече генерираните отдалечено графики.

  • Ако играете на смарт телевизор, ще използвате за джойстик смартфона си;
  • На Android контролите са директно в приложението на Netflix;
  • При iOS инсталирате допълнително приложение специално за гейминг;
  • На компютър просто използвате клавиатура и мишка.

Какво следва: За момента Netflix предлага само две игри за новата си платформа, но очакването е каталогът да се попълни - междувременно компанията със сигурност и ще оптимизира потребителското изживяване. Гейм стриймингът е трудна сфера, не е случайно и че Google се провалиха в нея.