Някои от старите модели смарт телевизори на Samsung вече няма да поддържат Netlix. Това обявиха от южнокорейския технологичен гигант, пише BBC.

Ограничението ще стане факт съвсем скоро - от 1 декември тази година. Става въпрос за някои от моделите смарт телевизори, които са произведени през 2010 и 2011 година. От компанията обясняват това с "технически ограничения".

Седем от по-старите стрийминг устройства на компанията за онлайн медия плейъри Roku също вече няма поддържат услугите на Netflix.

Netflix ще остане достъпен за всички останали смарт устройства - интелигентни телевизори, приставки, стрийминг медия плейъри и видео конзоли, както и смартфони и таблети, разбира се.

Потребителите на услугата могат да проверят дали устройствата им ще могат да поддържат Netflix след 1 декември на този хиперлинк.

Около 60 млн. зрители ще изоставят традиционната телевизия в следващите 5 години

Около 60 млн. зрители ще изоставят традиционната телевизия в следващите 5 години

Стрийминг услугите ще възтържествуват

"Samsung наскоро беше уведомен от Netflix, че от 1 декември приложението вече няма да се поддържа за избрани модели смарт телевизори, произведени през 2010 и 2011 година, продавани в Канада и САЩ", пише в съобщението на Samsung.

Компанията допълва, че същите потребители не е нужно да закупуват нов телевизор, защото услугите на Netflix ще продължат да бъдат достъпни чрез други приставки и устройства, които се свързват към по-старите модели телевизори.

Експерти препоръчват потребителите внимателно да проучат кои устройства ще могат да поддържат услугата и да гледат далновидно - ако се наложи да закупуват устройства, да не купуват най-старите модели, които евентуално след известно време също може да се окажат несъвместими за услугите на Netflix.

Това отчасти е цената на технологичното развитие - нищо не трае вечно, коментира пред BBC Джим Мартин, който е редактор с технологичен ресор за уебсайта Tech Advisor.

Ето и пълният списък с устройствата на Roku, които скоро вече няма да могат да смтриймват Netflix:

  • Roku 2050X;
  • Roku 2100X;
  • Roku 2000C;
  • Roku HD Player;
  • Roku SD Player;
  • Roku XR Player;
  • Roku XD Player.
Netflix предупреждава инвеститорите за насрещен вятър

Netflix предупреждава инвеститорите за насрещен вятър

Дългосрочният успех на компанията е сигурен според ръководството