На международната сцена скоро трябва да се появи смятаният за "най-красивия" смартфон в момента. Става въпрос за новия OnePlus 6, който ще впечатлява с дизайна си на добра цена - 519 долара, смятат от Business Inisder.

Всъщност с него съвсем скоро ще могат да се сдобият само някои късметлии, като на 5 юни ще бъдат пуснати определен брой устройства.

Те ще бъдат от лимитираната версия на модела в "коприненобяло", които ще се продават на малко по-висока цена - 570 долара. Те ще разполагат с 8GB памет и допълнително 128 GB място за съхранение.

Защо обаче според американската медия това ще бъде най-красивият телефон на пазара?

Авторът Антонио Вилас-Боас твърди, че устройството на пръв поглед е като обикновен бял смартфон. По неговите думи обаче на светлина той корпусът "се превръща" в своеобразно матирано стъкло, наподобяващо цвета на перла. В същото време по ръбовете той има леки отблясъци в златисторозово.

Иначе стандартната версия, която трябва да се появи по-късно, работи с OxygenOS. Той ще бъде снабден с Qualcomm Snapdragon 845, който ще гарантира 30% по-бърза работа за новия модел в сравнение с предшествениците му, както и с 10% по-малко разход на енергия.

Моделът ще има 6,28-инчов AMOLED дисплей и двойна камера 16+20 мегапиксела.