Британският физик Стивън Хокинг ще участва в полет в Космоса. Той ще се качи на борда на една от ракетите на компанията на милиардера Ричард Брансън Virgin Galactic. Това съобщи самият Хокинг пред Good Morning Britain.

В интервю за медията световноизвестният учен споделя как никога не е и мечтал, че ще има подобен шанс.

"Ричард Брансън ми предложи място в ракетата на Virgin Galactic и аз веднага се съгласих", споделя той.

Космическата компания очаква да стартира първите туристически полети около Земята съвсем скоро. Британският милиардер планираше това да се случи още през 2009 година, но редица технически проблеми забавиха процеса.

Virgin Galactic извърши успешен опит на нов космически кораб за туристи

Virgin Galactic извърши успешен опит на нов космически кораб за туристи

Засега обаче той е само пробен

В интервюто професор Хокинг коментира още политиката на Доналд Тръмп, наричайки американския президент "демагог", който го е накарал да се притеснява, че никога повече няма да чувства добре дошъл в САЩ.

"Неговият приоритет ще бъде да задоволи желанията на избирателите му, които не са нито либерални, нито са добре информирани", коментира физикът.

По отношение на "Брекзит" Стивън Хокинг посочва, че ако се стигне до него, то процесът ще протече по "изолиран" начин, какъвто от консервативната партия на Острова желаят.

Той предупреждава още, че политиците трябва да подсигурят връзките на Великобритания с Европа и останалата част от света.

Стивън Хокинг: На човечеството му остават още около 1000 години

Стивън Хокинг: На човечеството му остават още около 1000 години

Единствената алтернатива остава да се намери друга обитаема планета, смята ученият