Virgin Galactic представи VSS Imagine, който ще е първият космически апарат от третото поколение кораби на компанията, посочи тя в прессъобщение. С него тя ще ускори още повече изпращането на космически туристи.

"Imagine показва прогреса към ефективен дизайн и производство, тъй като Virgin Galactic работи за скалирането на бизнеса си в дългосрочен план", изтъкват от компанията. "Корабът ще премине през полеви тестове, като летенето с него ще започне от това лято на космодрума Spaceport America в Ню Мексико."

Летателният апарат е изграден на модулен принцип и ще послужи като база за следващите поколения кораби на Virgin Galactic. Според компанията неговото представяне е важна стъпка към постигането на 400 туристически полета годишно.

"Днес представяме първия от класа кораби SpaceShip III, с който отбелязваме началото на изграждането на нашата флотилия", каза главният изпълнителен директор на Virgin Galactic Майкъл Колглейзър. "VSS Imagine и Inspire са впечатляващи кораби, които ще отведат астронавтите ни до невероятни пътешествия до космоса, а имената им отразяват вдъхновяващата природа на полетите в космоса от хора."

По-рано в интервю той обяви, че управляваната от него компания има нужда от две неща за растеж - повече кораби и апарати, позволяващи много по-лесна поддръжка, отколкото Unity - апаратът, който се използва в момента и чийто следващ полет ще е на 31 май.