Акциите на социалната мрежа Facebook вървят по-добре от всякога.

А инвеститорите вече започват да фантазират за следващата голяма крачка пред платформата, а именно достигането на 2 милиарда активни потребители, ежедневно споделящи своите мисли, чувства и настроение чрез постове.

Със сигурност обаче Facebook има да извърви още път преди да достигне мечтаната цел.

Въпреки това социалната мрежа приключи успешно последното тримесечие от годината. След като специалистите теглили чертата, се оказало, че Facebook е предпочитано виртуално пространство от около 1.7 милиарда потребители.

Нюйоркската фондова борса в момента прогнозира, че рекордът си социална мрежа няма да успее да счупи преди първото тримесечие на 2018 година, пише CNN Money.

Но все пак е зашеметяващо колко бързо виртуалното пространство успява да събере толкова много любители, а компанията не показва признаци на забавяне по амбициозния си път.

Въпреки че други социални платформи дишат във врата на най-голямата подобна мрежа и се опитват да разклатят лидерските й позиции,  анализаторът Колин Себастиян смята за грешно схващането, че възходът на Snapchat например се отразява пагубно на Facebook.

При всички положения анализатори прогнозират успех в амбицията на най-голямата социална мрежа, след като се очаква акциите на компанията да достигнат до 160 долара.

Това бележи ръст в цената на документа с около 20 процента от сегашната сума, за която се предлагат на борсата.

Със сигурност обаче инвеститорите имат огромно доверие в Марк Зукърбърг и целия му екип.