Щом стане дума за телефони, едни от най-честите оплаквания са за недостатъчния капацитет на батерията и памет на устройството.

Смартфоните позволяват на потребителите да променят редица неща, с които да освободят памет на своите телефони.

Следните съвети могат да помогнат на притежателите на iPhone да имат повече място на устройства си според CNBC:

Освободете се от ненужните приложения

Освободете се от приложенията, които използвате най-малко. През годините, в които използвате вашия телефон, вероятно сте инсталирали приложения, които не използвате. И поради тази причина те са останали скрити в папките. Ако влезете в "Настройки", "Общи", "Съхранение" може да видите кои програми изобщо не сте използвали.

Но ако искате да изтриете игра, заемаща много място на телефона ви, а не желаете да изгубите информация, свързана с акаунта ви за нея, изберете "Offload app" вместо "Delete app".

Запазвайте файловете си в облака

Един от най-добрите начини да не заемате от паметта на телефона е, като запазвате снимките си в облака. След като камерите на новите телефони се подобриха значително, видеата и снимките, направени с тях са прекалено тежки. Платформата Google Photos e много удобен вариант за съхранение. Тя дори предлага колажи и албуми.

Позволете на iPhone да управлява съхранението на информация

iPhone е достатъчно интелигентен и може сам да управлява данните ви. Софтуерът изтрива приложения, които не използвате често. Много хора не предпочитат да активират автоматичния контрол на паметта, тъй като по този начин той може да изтрие програми, които да са им необходими.

Тази опция ще предлага и препоръки за това, как може да спестите място.

Изтрийте музиката, която не слушате

Spotify и Аpple Music не отнемат много памет, но могат да увеличат обема си, когато съхранявате музикални файлове, които слушате при липса на интернет достъп. Тук важи същото правилото като това за приложенията. Ако има песни, които не слушате, просто ги изтрийте.

Старите видеа от Netflix също пречат

Видео съдържанието, което сваляте за случаите без достъп до интернет, заема много място. Най-добре ще е отново да го изтриете. Понякога обаче, ако сте го сваляли не от iTunes, а от приложения като Netflix, за да го изтриете, ще трябва да: влезете в Netflix, да изберете "Downloads", след това видеото, което искате да изтриете, синята икона и оттам го изтривате.

Изтрийте стара съхранявана информация в iMessage

iMessage може да отнеме много пространство, ако съхранявате текстовете, видеата и снимките. Разгледайте ги и вероятно ще попаднете наистина на стари файлове, които можете да изтриете или поне такива, които са по-обемни.