Днес eMAG представи традиционната си годишна класация на най-добрите технологии на пазара на електроника през 2012. Всяка година еМAG анализира постиженията в сферата на потребителската електроника и класира най-актуалните технологии от гледна точка на иновация и влияние върху регионалния пазар.

Общата черта между повечето продукти, включени в тазгодишната класация, е фокусът върху портативност и гъвкавост. Причина за това е нарастващатa скорост, с която новите технологии променят начина ни на работа и забавление. Наред с това устройствата за постоянен достъп до интернет стават все по-малки и леки, независимо дали са телефони, таблети или видео камери.

"С всеки изминал ден технологиите се превръщат във все по-важна част от нашия живот и ние в eMAG се стараем да предложим на потребителите ни най-иновативните от тях," казва Лючия Чука (Lucia Ciucă), маркетинг директор на eMAG. "През 2012 най-популярните джаджи се отличават с преносимост и лекота, за да съответстват напълно на нарастващата мобилност на потребителите."

Кои са топ технологиите през 2012?

1. Най-добрите смартфони в света. Забележително тънък дизайн, големи екрани, мощни процесори, интуитивни и бързи операционни системи: това са причините, поради които iPhone 5 и Samsung Galaxy S3 бяха най-атрактивните телефони през последната година. Те бяха посочени от потребителите и като най-желаните джаджи.

2.Таблет или лаптоп? Това беше въпросът на 2012-а за всички фенове на новите технологии. Лаптопите с операционна система Windows 8 са един от отговорите на тази дилема. Те предоставят на потребителите най-високото ниво на производителност в таблети и ултрабук устройства.

3. iPad Mini и повече мобилност за таблета, от който тръгна всичко. С яркия си 7.9-инчов дисплей, FaceTime HD камера и iSight, A5 процесор, ултрабърз Wi-Fi и 10-часов живот на батерията, iPad Mini изглежда и се усеща като iPad от следващо поколение. Всичко това идва в по-компактен вариант, за тези, които искат повече свобода и мобилност.

4. Интерактивен телевизор на Samsung. Новата технология, представена от Samsung Smart TV позволява управление на устройството чрез жестове и гласови команди. Можете да се насладите на изображения с бързи движения и прекрасна яснота благодарение на 800 Hz Clear Motion екран. Изобилието от приложения отваря врати за нов свят от забавления.

5. Retina MacBook 15 ". MacBook Pro идва със зашеметяващ Retina екран, с най-високата резолюция в света, интегрирана flash архитектура, най-бързия преносим процесор и невероятно тънък и лек дизайн.

6. Таблетът Samsung Galaxy Note. Рисувайте, водете си записки, а работата е по-лесна от всякога. Galaxy Note и S Pen могат да правят неща, за които се смята, че са непосилни за таблет.

7. Новият HP Envy x2 захранва две устройства в едно: лаптоп с блестящ HD тъчскрийн и таблет, който може да бъде отделен от компютърната клавиатура веднага, когато пожелаеш. С него се радвате на удивителна гъвкавост и ултра преносимост.

8. Nikon 18-300mm VR lens. Мултифункционален обектив, DX формат, забележителен zoom от 16.7x и обширно фокусно разстояние от 18-300 mm, идеален за пътуване или за моментите, когато искате да носите само един обектив.

9. Таблет Google Nexus Tablet 7. Последна дума на технологията, събрана в ултра компактна форма за най-истинско Android изживяване.

10. Принтери Epson CISS. Представяли ли сте си, че е възможно да принтирате цяла година без да зареждате тонера? Принтерите със система за спестяване на тонера ще намалят вашите разходи за консумативи и ще предложат перфектен баланс между цена и качество, като изискват много по-рядко и лесно презареждане.

11. Фотоапарат Galaxy. Идеален за онези, които искат винаги да имат достъп до социалните мрежи и да споделят снимки и филми бързо и с впечатляващо качество. Фотоапаратът Galaxy е оборудван със CMOS сензор, 21x оптичен zoom, Android 4.1 и тъчскрийн.

12. Фотоапарати с mirrorless технология. Технологията foto mirrorless вече предлага качеството на DSLR фотоапарат в много по-компактна форма, която се побира във всеки джоб. Имаш възможност да добавиш различни обективи за най-добрите снимки при всякакви условия. Фотоапаратите тип mirrorless разполагат с меню, достъпно както за начинаещи, така и за напреднали.

eMAG стартира през 2001 като онлайн магазин за компютърни и офис консумативи и се превръща в един от създателите на румънския онлайн пазар. Винаги в крак с пазарните тенденции и с фокус върху клиента, eMAG успява да се превърне в постоянен лидер на пазара, като в момента е най-големият в Румъния магазин за търговия на дребно на IT продукти. Портфолиото на eMAG включва електроника и IT и комуникационни продукти и решения.
През септември 2012 eMAG стъпва на българския пазар, като предлага над 10 00 продуктa в 13 категории с фокус върху електроника, IT и уреди за дома.