Програмните обновления, които трябва да запушат "дупката" в процесорите на Intel, AMD, ARM, ще забавят работата на компютрите с до десет процента, показват тестове, извършени и публикувани от Intel Corp. Предстои изнасянето на информация до колко ще бъде забавена работата на сървърните машини, пише Bloomberg.

Резултатите показват, че най-старите процесорите (тествани са три поколения назад до 2015 г.) се представят най-зле след обновленията. Компютрите са били с операционни системи Windows 7 и Windows 10.

Публикуването им идва след твърдения на потребители, че "кръпките" ще забавят работата на процесорите в някои случаи и с до 30 процента. Intel се надява да разсее тези твърдения.

Както Money.bg съобщи, разработчици, работещи и за Google, откриха два пропуска в сигурността в процесори на Intel, AMD и ARM. Засегнати за почти всички компютри в света. Производителите на операционни системи вече представиха програмни обновления, чрез които рискът от успешна хакерска атака ще бъде намален значително.

Кошмар за Intel: Разкриха 20-годишни пропуски в сигурността в процесорите ѝ

Кошмар за Intel: Разкриха 20-годишни пропуски в сигурността в процесорите ѝ

Акциите на компанията поевтиняха с до 6,5% след съобщението