10 месеца след бомбастичния си старт, универсалният чат бот ChatGPT вече е достъпен и като продукт за нуждите на бизнеса. Компанията OpenAI обяви, че вече предлага ChatGPT Enterprise на компаниите, които търсят мощно, но и безопасно решение за изкуствен интелект.

Контекст: През последните месеци вероятно не остана използващ активно интернет човек, който да не е чувал за ChatGPT. Неговата безплатна потребителска версия се появи в края на миналата година и предизвика фурор - това беше първият масово достъпен бот, който може да води разговори на буквално всякакви теми, да създава и анализира текстово съдържание и даже да пише програмен код.

ChatGPT вече и за Android или пренасяне на AI чатове към мобилния ни телефон

ChatGPT вече и за Android или пренасяне на AI чатове към мобилния ни телефон

Приложението е достъпно за предварителна регистрация в Google Play Store

Много бързо той намери приложение в маркетинга и ред други дейности, а OpenAI пуснаха и платена версия с по-новия и мощен езиков модел GPT-4 и поддръжка на различни добавки.

Проблем, обаче, остана фактът, че въведеното в ChatGPT потенциално може да се използва за обогатяване на познанията на бота или най-малкото да бъде видяно от екипа, който го поддържа. Затова и големите компании се въздържаха от внедряването му в процесите си.

За първи път от старта на ChatGPT месечният трафик на чатбота спадна

За първи път от старта на ChatGPT месечният трафик на чатбота спадна

Посетителите в световен мащаб са намалели с 9,7% за периода май- юни

Детайли: ChatGPT Enterprise е отговорът на OpenAI на нуждите на компаниите. При него комуникацията с чат бота е с 256-битово AES криптиране и не се използва за последващо надграждане на езиковия модел. Налична е и административна конзола с допълнителни функционалности за управление на ресурсите.

Освен това, бизнес потребителите получават най-мощната възможна версия на ChatGPT. Тя е с модел GPT-4 с висока скорост на обработка на информацията и без никакви други ограничения. Поддържа се обработка на задания и файлове с до 4 пъти по-голяма дължина в сравнение със стандартната версия, както и анализ на различни видове данни.

Защо не трябва да споделяме на ChatGPT лични или служебни тайни

Защо не трябва да споделяме на ChatGPT лични или служебни тайни

Ботът има склонност не само към "халюцинации", но и към... клюки

Има и възможност за API интеграция със съществуващи вече вътрешни системи.

В разработка са и няколко допълнителни функционалности, сред които надграждане на GPT-4 модела с потребителска информация.

ChatGPT е писал мотивационното ви писмо? Забравете за назначение!

ChatGPT е писал мотивационното ви писмо? Забравете за назначение!

Една четвърт от най-младите работещи вече са си помагали с AI при кандидатстване за работа

Колко струва: Официалното обявление на OpenAI не споменава конкретна цена, като се посочва единствено, че тя ще зависи от нуждите на съответния клиент. В блога на компанията обаче се отбелязва, че услугата е резултат от разговори с компании като PwC, Canva, Estee Lauder и други от този калибър. Това вероятно означава, че ChatGPT Enterprise ще струва сериозна сума.