Индийски компании проявяват интерес за инвестиции в Стара Загора. Това съобщи депутатът от 47-то народно събрание Атанас Михнев, цитиран от БТА. Той е провел онлайн работна среща със Сридхар Субрамонян - директор на Индо-Азиатско Българската търговска камара (ИАБТК), с председателя на (ИАБТК) д-р Дитрих Кебшул и директори на четирите компании, желаещи да инвестират у нас.

По време на разговорите е станало ясно, че фирма от автомобилния сектор иска да създаде производствен и логистичен център с 25 до 40 работни места.

Компания, произвеждаща суровини за химическата промишленост, е проявила интерес към разкриване на представителство в България.

Индийски производител на селскостопанска техника е заявил намерение да изгради завод, който да обслужва цяла Източна Европа.

А филмова компания от Ченай се интересува от възможността да снима продукции у нас.

"За чуждестранните инвеститори от Азия и особено от Индия, България е предпочитана инвестиционна дестинация заради изключително добрите и преференциални условия, като ниски данъци и поносимите в сравнение със Западна Европа заплати", каза Михнев за БТА.

Ще успее ли Индия да измести Китай от върховете на световната икономика

Ще успее ли Индия да измести Китай от върховете на световната икономика

Страната се смята за един от световните лидери в програмирането