Анализаторите на инвестиционната банка Morgan Stanley подобриха препоръката си за акциите на американския производител на електрически превозни средства Tesla до "купуване" от "задържане". А също така повишиха прогнозната котировка на ценените книжа до $400 от $250 за акция.

Една от основните причини за ревизията на оценката беше надграждането на Dojo, суперкомпютър, разработен от Tesla за машинно обучение с изкуствен интелект, по-специално с помощта на видео данни, идващи от електрически превозни средства на компанията.

Приключи ли спадът в акциите на Tesla?

Приключи ли спадът в акциите на Tesla?

Компанията на Илон Мъск вече загуби доста

"Dojo е специализирана в обработката на визуални данни и е специализиран инструмент за решаване на автономни операции, било то в превозни средства, фабрики или хуманоидни роботи. Това добавя Tesla към списъка на компаниите, които също са разработили свои собствени, патентовани изчислителни решения", написаха анализатори на Morgan Stanley, цитирани от finmarket.ru.

 Tesla ще инвестира над $1 милиард в суперкомпютър. Новината изплаши инвеститорите

Tesla ще инвестира над $1 милиард в суперкомпютър. Новината изплаши инвеститорите

Идеята е да обработва огромни количества данни, включително видео от автомобили Tesla

Акциите на Tesla затвориха при цена $248,5 в петък. По време на предварителната търговия в понеделник цената им скочи с 6,2%.

Пазарната стойност на компанията се е удвоила от началото на тази година - до $788,7 милиарда. Борсовият индекс Nasdaq е нараснал за това време с 31,5%.