Фабрика за майонеза "Краси" в Пловдив ще бъде разширена с инвестиция от 6 млн. лв. В следващите месеци предприятието да бъде разширено с нова производствена, складова и административна част с общо 5169 кв.м. разгърната застроена площ, съобщават от компанията. Новата база ще е разположена в съседен имот на сега действащата фабрика в центъра на град Пловдив.

Строителството и монтажа на машините и съоръженията ще приключи до края на 2023 година. Строителите са български фирми, по-голямата част от оборудването, в това число поточните линии, са произведени от екип от специалисти на фабриката за майонеза "Краси". Допълнителното оборудване от специална неръждаема стомана и електрониката са произведени от водещи пловдивски компании.

Бизнесменът Димитър Консулов основава емблематичното за града предприятие през 1994 г. и то започва да работи с 15 работници и служители. Днес във фирмата има над 160 служители.

По думите на Консулов не е лесно да се инвестира по време на криза, но това е показател, по "който може да се прецени тежестта на една компания".

Фабриката работи от 28 години като продукцията й се изнася в Испания, Великобритания, Гърция, Кипър, Германия и САЩ.

Фабриката за майонеза "Краси" произвежда и предлага на пазара майонези и майонезни сосове. Може би един от най-познатите продукти на фабриката е традиционната трапезна майонеза.

През 2006 година производителят на майонеза "Краси" - компанията "Консул" купи най-старата фабрика за производство на майонеза у нас - предприятието в град Бойчиновци.