Мажоритарният собственик на веригата магазини за детски играчки "Хиполенд" - Мариан Колев, ще инвестира поне €15 милиона в нов търговски парк в Добрич. Това обяви той в интервю пред Economic.bg.  Първата копка вече е направена, а комплексът се очаква да отвори врати до октомври 2023 година.

Снимка 494958

Източник: БГНЕС

Припомняме, че в началото на тази година Колев съобщи, че подготвя инвестиция извън София. Ходът на предприемача последва отчетливия бум при ритейл парковете през 2021 година, когато на фона на пандемията много търговци и потребители започнаха да преосмислят поведението си.

Според плановете на компанията, част от новите магазини от веригата "Хиполенд" ще бъдат отваряни именно в ритейл паркове.

Първият ритейл парк в Перник привлича редица международни компании и отваря 300 нови работни места

Първият ритейл парк в Перник привлича редица международни компании и отваря 300 нови работни места

Търговският комплекс е разположен на близо 40 дка площ

В настоящия проект са предвидени над 30 магазина и паркинг за 440 автомобила, а на покривите на всички сгради ще бъдат монтирани соларни фотоволтаични панели.

Търговският комплекс в Добрич ще се намира на мястото на бившата фабрика за детски обувки в града. По информация на местната община ритейл паркът ще се простира на обща площ от 37 000 кв. м, като помещенията ще заемат 17 000 кв. м.