Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск обмисля да купи част от заводите, които General Motors Co. ще затвори през следващата година.

GM си навлече гнева на политиците и най-вече на президента Доналд Тръмп, с решението да освободи 14 700 работници и да спре работата в пет завода. Главният изпълнителен директор Мари Бара бе във Вашингтон за срещи с членове на Конгреса.

И докато политиците се опитваха да ѝ наложат натиск да остави част от тях отворени, конкурентната Fiat Chrysler Automobiles NV съобщи, че ще отвори отново един от своите заводи в Детроит, където ще прозвежда новия Jeep.

Към момента Tesla има само един завод. Той се намира в Калифорния и бе закупен от съвместно предприятие, основано от GM и Toyota Motor Corp.

Тръмп заплаши със спиране на субсидиите на GM заради съкращаването на 15 000 работни места

Тръмп заплаши със спиране на субсидиите на GM заради съкращаването на 15 000 работни места

Автомобилният производител спира работата на няколко фабрики в САЩ и Канада

В интервю за CBS Мъск коментира и други теми и по-конкретно Комисията за ценните книжа и борсите, която наскоро наложи на него и на Tesla по $20 милиона глоба и накара ексцентричния милиардер да напусне поста председател на борда на директорите на автомобилния производител.

Мъск заяви, че не уважава агенцията и че съобщенията му в Twitter не са цензурирани от компанията. Но до края на месеца компанията трябва да назначи нов директор по комуникациите, който трябва да следи дали туитовете на Мъск не съдържат информация, която може да повлияе на цената на акциите.