Тази година някои от най-горещите тенденции в крипто индустрията бяха приемането на биткойн от някои институции и въздействието върху околната среда, социалните и управленските фактори в крипто копаенето, посочват от Zero Hedge.

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск призовава "възобновяемата енергия" да се използва за добив на криптовалути. Не е тайна, че добивът на биткойни отнема огромно количество електроенергия. Смята се, че консумацията на енергия надвишава консумацията на енергия в страни като Холандия и ОАЕ.

Неговият призив сякаш е бил чут. Историческата водноелектрическа централа близо до Олбани, Ню Йорк - Albany Engineering Corp използва мощността, генерирана от масивните си водни турбини, за добив на крипто.

"Смятаме, че това е най-старото съоръжение за възобновяема енергия в света, което все още работи", каза изпълнителният директор на Albany Engineering Corp Джим Беша пред Times Union.

Той каза, че централата "всъщност може да спечели повече пари с биткойни, отколкото да продава електричеството на националната електропреносна мрежа.

Albany Engineering Corp получава около 3 цента за киловатчас, когато продава енергия на National Grid. Извличането на биткойн прави около три пъти повече пари, каза Беша.

"Това е най-добрият (вид биткойн добив), защото използваме възобновяема енергия", каза Беша. "Ние просто го правим отстрани, експериментирайки с него. Купуваме използвани сървъри."

Всяка седмица Беша преобразува хилядни от биткойн във фиат, а не в "HODL", защото се притеснява от крипто волатилността.

Хидроцентралата е построена през 1897 г. и придобива нов живот на фона на репресиите на Китай към миньорите за биткойн, което води до хеш-скорост - изчислителната мощност, която е на разположение за копаене на криптовалутата, отразяваща ефективността на блокчейн мрежата на биткойни, която се спуска от средата на май.