"2000 фалшиви обяви за наем никнат на ден" извежда на първа страница в. "Монитор"

Измамниците дерат жертвите с по три вноски накуп, след което изчезват заедно с обявата

По 2 хил. фалшиви обяви за наем в София на ден се публикуват в интернет. Зад съобщенията се крият измамници, които искат предплата и депозит за несъществуващи жилища или такива, които изобщо не се отдават под наем. В районните управления в големите градове месечно вече има десетки сигнали за измама, но заради дребните суми, които мошениците прибират, не се стига до образуването на досъдебно производство, тъй като вредата е нищожна според закона.

Прочети още от статията на в. "Монитор"

"ВСС си намери повод да иска отстраняването на Лозан Панов" е водещo заглавиe на в. "Сега"

Противниците на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов започнаха да стягат примката около него. Съдийската етична комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) е уведомила, че той упражнява нерегламентирана политическа дейност. Този сигнал може да послужи за основание за задействане на процедура по отстраняването му. 

В случая "топката" е удобно подадена от Ивайло Крачунов от сайта "Блиц" и е за участието на председателя на ВКС в протест в защита на отец Паоло Кортези от Белене, който беше приютил бежанци. Протестът беше на 12 март пред президентството и на него присъстваха граждани и политици.

Прочети още от статията на в. "Сега"

"Бойко Борисов върна Мирослав Боршош начело на НДК", четем на първа страница в. "Капитал Daily"

Мирослав Боршош се връща като изпълнителен директор на Националния дворец на културата само ден след като беше уволнен от поста от министъра за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, реши този следобед премиерът Бойко Борисов. Решението е взето на "работна среща" между Боршош, Павлова, министъра на културата Боил Банов и министър-председателя, съобщи директорът на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова във Facebook. По думите й четиримата са обсъдили работата на ръководството на държавното дружество и са "изчистени противоречията за начина на управление на НДК".

В сряда Борисов ще предложи на Министерския съвет да отнеме правомощията на Лиляна Павлова да представлява държавата в "НДК - Конгресен център София" ЕАД и да върне държавното дружество под опеката на министъра на културата Боил Банов.

Прочети още от в " Капитал Daily"

"Войната между ГЕРБ и Радев се разгаря" четем на първа страница на в. "Труд"

Войната между държавния глава и ГЕРБ се разпали, след като от управляващата партия го обвиниха в лобизъм и корупция заради класирането от служебния кабинет на първо място на шведските изтребители "Грипен. "Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция. Защото нали знаете, че за корупцията трябват две страни." Това заяви вчера президентът Румен Радев в Горна Оряховица по повод скандалът с изтребителите. "Но да оставим настрани този европейски виц. Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от типа "доброто и лошото ченге". Надявам се г-н Борисов ясно да заяви подкрепя ли декларациите на своя заместник. И когато говорим за корупция дали премиерът Борисов е проверил какво съдържа папката, завещана му от служебния премиер Огнян Герджиков", каза още Радев.

Прочети още от в. "Труд"

"Фейсбук върна Боршош в НДК и го прати при културния министър" е заглавиe от в. "24 часа"

След среща при Бойко Борисов рокадата, предложенаот министър Павлова, отхвърлена

Бомбите от еднодневната война в ГЕРБ уцелиха неочаквано на "Позитано" 20

Борислав Велков - син на червения депутат Славчо Велков, изкара по-малко от ден на поста

Фейсбук и социалните мрежи върнаха Мирослав Боршош обратно в Националния дворец на културата по-малко от денонощие след като той бе свален от поста.

Прочети ще от в. "24 часа"

"МЕТРО маха прекупвачи на месо и зеленчуци", четем във в. "Стандарт"

Българските производители на месо, плодове и зеленчуци ще може да доставят продукцията си директно в магазините на МЕТРО. Министърът на земеделието Румен Порожанов и управителят на МЕТРО България Георги Илиев дадоха старт на инициативата "Отгледано с грижа в България". С тази инициатива български селскостопански производители ще доставят директно, без посредник и на справедлива цена, своята продукция - плодове, зеленчуци и месо, до 11-те магазина на МЕТРО в цялата страна. "С въвеждането на модела за директно партньорство и доставка ние подкрепяме устойчивото развитие на малкия земеделски бизнес и допринасяме за растежа на местната икономика", каза Георги Илиев. По думите му така продукцията на фермерите ще достига по-бързо до клиентите на МЕТРО - ресторантьори, хотелриери и готвачи.

Прочети още от в. "Стандарт"

"Най-податливите на фалшиви новини: млади, нискообразовани и от малки градове", пише в. "Капитал"

Голяма част от българите (71.5%) разпознават фалшивите новини, но докато хората с висше образование, които са на средна възраст и живеят в големите градове, са по-скоро резистентни към тях, голяма група от младите с по-ниско образование в малките населени места са основен обект на лъжите. Сред тях е и най-висок процентът на тези, които не могат да ги различат от вярната информация. Близо 13 процента пък изобщо не знаят какво означава фалшива новина. Една четвърт от запитаните обаче всеки ден се ...

Прочети още от в " Капитал"

"76 санирани сгради ще бъдат проверени за пожароопасна изолация", пише в. "Сега"

10% от санираните по "безплатната" програма за енергийна ефективност сгради ще бъдат проверени на случаен принцип от Дирекцията за национален строителен контрол. Ще се инспектира как строителните фирми са си свършили работата, какви материали са вложили и дали отговарят на изискванията за пожарна безопасност. От изпълнителите ще се изискват сертификатите за качество и за произход на материалите.

Прочети още от в. "Сега"

"СМГ първа по бал, Техническото училище измести Първа английска ", пише в. "Монитор"

Испанската гимназия с най-желаната паралелка

Софийската математическа гимназия (СМГ) е първа по най-висок минимален и максимален бал за вход в осми клас. Това стана ясно след като излезе първото класиране за прием в гимназия. Летвата в СМГ е 472,500 точки. Това е балът на ученика, приет с най-нисък резултат. Максималният бал пък е 497, 500. На второ място в класацията, както и миналата година, е 91-а немска езикова гимназия, следвана от 73-о СУ "Владислав Граматиков", известно като Втора немска езикова гимназия. На четвърта позиция пък е Испанската гимназия. Новост в подредбата тази година е, че Техническото училище "Електронни системи" към Техническия университет е изместило от петото място Първа английска гимназия, която минава на шеста позиция.

Прочети още от в. "Монитор"