Акциите на козметичната компания Revlon се увеличиха с повече от 7%, след като се появи информация, че компанията търси съветници от Goldman Sachs, за да обсъди с тях вероятна продажба на част от или целия си бизнес.

Засега все още няма договорена сделка, но Revlon търси начини да излезе от трудната ситуация, в която се намира, пише Bloomberg.

По-рано този месец компанията получи четиригодишен обезпечен заем на стойност 200 милиона долара, с който трябва да възстанови бизнеса си. Тъй като Revlon се намира в затруднено финансово положение, има нужда от капитал, за да се подготви за рефинансиране на друг заем, който има. Компанията, която е собственост на холдинга MacAndrews & Forbes, управляван от милиардера Роналд Перълман, има дълг от над 3 милиарда долара.

Миналата седмица тя отчете свиване на нетната ѝ загуба за второто тримесечие до 63,7 милиона долара от 122, 5 милиона долара за същия период година по-рано. Нетните продажби обаче са паднали с 6% до 570,2 милиона долара, което се дължи на спада на продажбите при по-малките козметични марки.

Ликвидността на компанията се подобри до 260 милиона долара, след като към миналата седмица възлизаше на 108 милиона долара за края на второто тримесечие.

Дори Revlon да иска да бъде придобита, не е ясно дали има заинтересовани компании. Други големи имена от сектора за цветна козметика също не се намират в най-доброто си състояние, тъй като потребителите започнаха да се насочват към центрове като Sephora и Ultra Beauty.

Периодът се оказва труден за цялата индустрия. Козметичният дистрибутор Coty придоби Covergirl за 12 милиарда долара от гиганта Proctor & Gamble през 2015 година, но по-рано тази година заяви, че ще намали активите си от P&C с около 3 милиарда долара. През юли L`Oreal отчете забавяне на продажбите в Северна Америка, като регистрира спад от 1,1%.

Акциите на Revlon са се понижили с 37% от януари и компанията има пазарна капитализация от 825 милиона долара. Тя обаче е отказала да коментира слуховете за продажба.