Компанията на Джеф Безос Blue Origin e конкурент на основаната от Илън Мъск Space X. И двете компании се занимават с производство на апарати, които да пътуват до Космоса и това ги кара да се съревновават непрестанно.

Blue Origin представи своя прототип на апарат за кацане на Луната, както и нов ракетен двигател, пише CNBC. Безос обясни, че задачата на изобретението на компанията му е да транспортира превозни средства и апаратура. 

По време на представянето милиардерът заяви, че е крайно време хора да стигнат до земния спътник и да останат там. Според него по-малката гравитация спрямо тази на Земята може да е благоприятна за развитието на някои производства.

Джеф Безос ли е новият "диктатор на модата" в космическия бизнес

Джеф Безос ли е новият "диктатор на модата" в космическия бизнес

Компанията му Blue Origin вече е осъществила десетки полети до Космоса

По план апаратът на Blue Origign трябва да достигне Луната през 2024 година.

Въпреки че Безос инвестира над 1 милиард всяка година в компанията, която произвежда нови технологични апарти доста активно, той все още не се възприема сериозно от основния си конкурент.

Илън Мъск намира изказванията му за комични и показва това публично. Той се присмя в Twitter на новия проект на Blue Origin. С публикациите си в мрежата Мъск често си навлича неприятности, като привлече и вниманието на Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ. Тя определи набор от правила, които основателят на Space X трябва да спазва, но не изглежда той да го прави.

9 неща, за които Илън Мъск трябва да иска разрешение преди да публикува в Twitter

9 неща, за които Илън Мъск трябва да иска разрешение преди да публикува в Twitter

Те са част от сделката между него и Комисията по ценните книжа и борсите

Главният изпълнителен директор на Tesla не за първи път се отнася иронично към най-богатия човек в света. След като миналия месец Amazon обяви, че ще пусне повече от 3000 спътника в космическото пространство, Мъск нарече Безос копирач.