Емануел Артур е новият изпълнителен директор на Нестле България от 1 октомври 2016 г. До момента той е управляващ директор на бизнеса със сладолед на Нестле на Балканите.

Емануел Артур се присъединява към Нестле през 1984 г. във Франция, като последователно заема разнообразни позиции в областта на продажбите, маркетинга и мениджмънта на редица Нестле пазари, сред които Великобритания, Тунис, Египет, Франция и Швейцария.

През 2010 г.  Артур поема ръководството на бизнеса на Нестле със сладолед за Русия и Евразия, а през 2015 г. е назначен за управляващ директор на сладоледения бизнес на компанията за Балканите. През последната година той работи усилено за обединяването на отделните страни в региона, развива пазара, оптимизира продуктовото портфолио и постига положителни бизнес резултати. Емануел Артур ще продължи да управлява сладоледения бизнес на Балканите за новосъздаденото съвместно дружество Froneri до края на годината.

Артур поема поста изпълнителен директор на Нестле България от Хуан Карлос Пералехо, който от 1 октомври 2016 г. ще заеме позицията глобален лидер за стратегическата марка на Нестле в шоколадовия бизнес KIT KAT във Веве, Швейцария. Той се присъединява към Нестле през 1987 г. като поема различни функции предимно в бизнеса с шоколадови и захарни продукти.

Пералехо е част от българския екип на компанията от март 2012 г. и през последните четири и половина години успява да постигне успешна промяна в бизнес модела на Нестле България и да изгради мотивиран екип.